Bent u op zoek naar een nieuwe voordeur? Wij van Optimum Rolluiken B.V. vertellen u waar u op moet letten.

De voordeur is het visitekaartje van het huis en een belangrijk designelement van de gevel. Details zijn vaak bepalend in het selectieproces, zoals kleurontwerp, glasinzetstukken van warmte-isolerend glas en beslag. De voordeur moet visueel overeenkomen met de ramen en de algemene stijl van uw woning. Dit geldt zowel voor het kleurenschema als voor het ontwerp en het materiaal. Met betrekking tot het materiaal kunt u bij Optimum kozijnen kiezen uit aluminium en kunststof in een variatie aan kleuren.

Kies het juiste glas (doorzichtig, mat glas, melkglas ect.) Wij laten u de diverse stijlen graag zien. U kunt ook kiezen voor geen glas en een vlakke deur of een deur met bijvoorbeeld een subtiel lijntje er in. In feite is qua design veel mogelijk.

Let ook op beveiligingselementen. Een goede (doorgaans driepuntssluiting) sluiting van de deur haakt op drie punten in het kozijn. Naast het feit dat dit inbraakwerend werkt zorg dit er voor dat de deur niet krom trekt. Dit komt door temperatuursverschillen tussen binnen en buiten.

Ook niet te vergeten de tochtstrips (vakjargon driedubbele dichting). Deze bevinden zich op meerdere plaatsen. Op onder meer aan de binnenzijde van de deur en op de deur. Hierdoor komt koude lucht minder snel de woning binnen.

Isolatiewaarde profielen

Van de profielen worden uiteindelijk de kozijnen gemaakt. Net als glas hebben deze een U waarde. Dit is het aantal Watt dat er per m2 per graad temperatuurverschil door het materiaal naar buiten glipt. Een lagere U waarde is dus beter.

De onderdorpel

Kies voor een hardstenen onderdorpel. Deze zien er altijd goed uit, zijn onderhoudsarm en betaalbaar. Wij laten u graag de diverse opties zien aan de hand van kleurstalen en demo’s.

Wij leveren een topassortiment dorpels voor buiten (de voordeur & de achterdeur) zowel van prachtig grijsblauw hardsteen als luxe zwart / donker antraciet graniet!

Al onze buiten(deur)dorpels worden op maat gezaagd, door ervaren vakmannen. Zo kunnen wij topkwaliteit materialen, een zorgvuldige bewerking & een snelle levering (samen met de kozijnen) garanderen.